ABD’de 08-15 Haziran 2015 tarihlerinde yapılan Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda yarışan Millilerimiz tarih yazdı. Makaralı yay genç erkekler kategorisinde Barış Tandoğan, Samet Can Yakalı ve Furkan Dernekli'den oluşan milli takım, finalde ev sahibi ABD’yi 229-227 geçerek Dünya Şampiyonluğuna uzandı.

DENİZLİ’DEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA

Milli takımımız yurda dönerken, elde edilen büyük başarının sahibi isimlerden Milli Okçu Samet Can Yakalı, bir kez daha Denizli’nin gururu oldu. Ayağının tozuyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret eden Milli Okçu şampiyonluğun gelişini ve hedeflerini anlattı. Antrenörü ve aynı zamanda Okçuluk İl Temsilcisi olan Nursen Çokak ve başarılarıyla milli takım antrenörlüğüne kadar yükselen Ahmet Bacak’ta bu ziyarette eşlik etti.

SAMET “ZOR OLACAĞINI KONUŞTUK, ŞAMPİYONLUĞA İNANMIŞTIK”

Duygularını aktaran Samet Can Yakalı şunları söyledi. “Tüm sezon boyunca gerek Denizli’de antrenörlerimle yaptığım çalışmalarda,  gerekse milli takım kamplarında hedefimi Dünya Şampiyonası olarak belirlemiştim. Hazırlık sürecini ciddi bir şekilde çok çalışarak değerlendirdik. Şampiyona için ABD’ye vardığımızda tecrübemiz ve kendimize olan güvenimizle başaracağımıza olan inancı hiç kaybetmedik. Rakipleri birbir saf dışı bırakarak finale kaldık. Finalde ev sahibi ile karşılaşmanın zor olacağını, çok daha konsantre olmamız gerektiğini takım arkadaşlarımla konuştuk. ABD’yi finalde 229-227 geçerek ülkemize altın madalya kazandırdık. Bireyselde de derece hedefi ile gitmiştim ama çeyrek finalde kaybettim. Temmuz ayında A Milli Takım ile Danimarka’da yapılacak Dünya Şampiyonası kadrosuna çağrıldım. İnşallah oradan da başarılı bir sonuçla döneceğiz” dedi.  

ABD’Yİ DAHA ÖNCEDE YENMİŞTİK

Milli okçumuz Samet Can Yakalı için bu başarı ilk değil. Bundan iki yıl önce Çin’de gerçekleşen Yıldızlar Dünya Şampiyonasında, yarı finalde favori gözüken ABD’yi eleyerek Dünya Şampiyonu olan milli takımımızda yine Samet Can Yakalı şampiyonluğu getiren isim olmuştu.

NURSEN ÇOKAK: “SAMET CAN YAKALI DÜNYANIN GÜNDEMİNDE”

Başarılı okçumuzun antrenörü ve aynı zamanda Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Nursen Çokak, Samet’in tüm sezon boyunca yaptığı çalışmalarının karşılığını aldığını söyledi. Samet’in dünyasının okçuluk üzerine kurulu olduğunu ve boş vakitlerini hep antrenmanda değerlendirdiğini söyleyen Çokak, okçuluk dünyasında Samet Can Yakalı isminin artık en elit sporcular arasında yer aldığını söyledi. Çokak, bundan sonra ferdi olarak ta başarıların geleceğine inandığını söyleyerek çok mutlu olduklarını, kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiğini belirtti.

İBANOĞLU “SAMET MİLLİ FORMANIN SORUMLUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda milli sporcularımızın elde ettiği başarıyla bir kez daha gurur duyduklarını söyledi. Sporcumuz Samet Can Yakalı’nın milli formanın verdiği sorumluluğu çok iyi bildiğini, bunun karşılığını çok çalışarak fazlasıyla verdiğini ifade etti.  Bu tarihi başarıda başta ailesi ve antrenörü olmak üzere emeği geçenleri kutlayan İbanoğlu, A Milli Takım formasını giymeye hazırlanan sporcumuza başarılar diledi.