Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş tarihi olan 29 Haziran tarihinde, Türkiye’nin 81 ilinde yapılan programlarla Yaz Spor Okulları kapılarını açtı. Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açılış töreni Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa il protokolünden Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Karaduman, Meteoroloji İl Müdürü Oğuz Ali Avcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sporcular ve aileleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; Yaz Spor Okulları kurslarında çocukların rekabet içinde paylaşmayı, sorumluluk almayı ve takım ruhunu öğrendiklerini kaydetti. Çocukları için sporun önemini bilen ve onlara destek olan ailelere de teşekkür eden İbanoğlu, amaçlarının sporu hayatla bütünleştirip hayatın bir parçası haline getirerek sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

 Merkezefendi Kaymakamı  Şükrü Görücü konuşmasında toplumun gelişmesi ve ilerlemesi için iyi yetişmiş bireylere ihtiyaç bulunduğunu, bireylerin zihnen bedenen yetişmesinin de sporla mümkün olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından sporcuların gösterisi vardı. İlk olarak Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Sırasıyla Karate, Taekwondo, Masa Tenisi, Badminton, Boks, Eskrim ve Cimnastik  takımlarının gösterileri salonda bulunanlarca ayakta alkışlandı. Yaz Spor Okulları açılış programı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.