30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanacak projede, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklarda, “Gençlik Şühedanın İzinde” diyen binlerce genç yeniden buluşacak. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Şuhut'tan Kocatepe’ye yaptığı “Zafer Yürüyüşü”nü canlandırmak üzere 30 Ağustos tarihinde “Kocatepe’den Dumlupınar Zafertepe’ye Bağımsızlığa Giden Yolda” adıyla gerçekleşecek proje için Denizli’ye 250 kişilik kontenjan ayrıldı. 14–29 yaş arası bay-bayan herkesin başvurabileceği etkinlikte başvuruların Denizli Gençlik Merkezine yapılması gerekiyor. Projeye katılım tamamen ücretsiz olup ulaşım, yemek ve promosyonlar gibi giderler Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yaptığı açıklamada; “Gençlerimiz Kahraman ecdadımızın izlerinden yürümeye, tarih kokan yerlerde buluşmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Zafer Bayramı kutlamalarında Kurtuluş Mücadelesine sahne olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atıldığı topraklarda bir kez daha gençlerimizi buluşturacak. Denizli’ye ayrılan 250 kontenjanımız var. Gençlerimizin kitaplardan okudukları tarihi bizzat yerinde görmek adına bu anlamlı yürüyüşe katılımlarını bekliyorum.” dedi.

Ayrıntılı bilgi için İstiklal caddesinde hizmet veren Denizli Gençlik Merkezi’nin (0258) 2410746 numaralı telefonundan bilgi alınabilir.