Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz dönemi boyunca süren kurslar çocukların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Yüzmeden basketbola, karateden atletizme pek çok farklı branşta faaliyetlerin devam ettiği kurslarda çocuklar, uzman antrenörler eşliğinde spor yaparak eğlenceli bir yaz dönemi geçiriyor.

BASKETBOLA İLGİ BÜYÜK

Stad antrenman salonu ve Hasan Güngör Spor Salonunda haftanın beş günü yapılan basketbol kursları miniklerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan kurslar farklı yaş grupları ile gün boyunca sürüyor.

Yaz Okullarına gelen çocuklara spor kültürünü ve ahlakını genç yaşlarda kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen İl Müdürlüğü Antrenörleri; spor yaparak çocukların kötü alışkanlıklardan uzak kaldıklarını, onların sporu yaşamlarının bir parçası olarak algılamalarını, sağlıklı, kendine güvenen, zihnen ve bedenen güçlü bireyler olmalarını amaçladıklarını söyledi.

ANNE BABALAR MUTLU

Çocuklarını Yaz Spor Okulları Basketbol kurslarına getiren velilerden Ayşe Dönmez; çocukların eğitimlerini gözlemlediklerini ve gelişimlerine büyük faydalar sağladığını gördüklerini söyledi. “Oğlum Eymen 9 yaşında, yaz dönemi başından beri kurslara devam ediyor, kurs olduğu günler severek ve heyecanla spora gidiyor, başarılı olmak için büyük çaba harcıyor ve büyük bir basketbolcu olmayı hayal ediyor. Antrenörlerin spor sevgisini aşılamış olması anne babalar olarak bizleri çok mutlu ediyor. Yaz Spor Okulları için emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.