Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 17-19 Eylül 2015 tarihlerinde Yalova’da 44 ilden 531 bayan, 755 erkek sporcunun mücadelesine sahne oldu. Kata ve kumite olmak üzere 33 dalda dağıtılan madalyalar sahiplerini buldu.

4 SPORCUMUZ DERECEYE GİRDİ

Yarışmada Denizlili 4 sporcu madalyaya uzandı. Ümitler +70 kg da Kerem Kaya Türkiye ikincisi oldu. Genç Erkekler 76 kg. da Mustafa Çalkın Türkiye üçüncüsü, U21 Erkekler 75 kg da Yasin Deveoğlu ve U21 Kızlar 68 kg da Fazilet Solak Türkiye Üçüncüsü oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BİR DENİZLİLİ

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 12-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası öncesinde milli takım seçmeleri Yalova'da yapıldı. Türkiye Şampiyonası sonucu ilk 4'e giren ve Karate Federasyonu Milli Takımlar Direktörlüğü'nün belirlediği sporcuların yer aldığı seçmelerde genç sporcumuz Kerem Kaya milli formayı kaptı. 

ŞAMPİYONAYA KADAR KAMPTA KALACAK

2 Ekim’de Kocaeli’de toplanan milli takım kampına katılan Denizlili Kerem Kaya, hedeflerine adım adım yaklaştığını, iyi bir hazırlık döneminin ardından Endonezya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

İBANOĞLU ‘KEREM MİLLİ FORMANIN DEĞERİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, milli karatecimiz Kerem Kaya ve antrenör babası İhsan Kaya’ya tebriklerini iletti. Karate Federasyonu tarafından Türkiye'nin en iyileri arasına adını yazdıran genç sporcuya Dünya Şampiyonasında başarılar dileyen İbanoğlu, Kerem’in milli formanın değerini çok iyi bildiğini söyleyerek, uzun yıllar bu formayı taşımasını, elde edeceği başarılarla Denizli’yi gururlandırmasını diledi.