Amatör sporlara ilgiyi artırmak ve dikkat çekmek için her sezon öncesi yapılan Amatör Spor Haftası kutlamaları başlıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde hafta boyunca yapılacak sportif etkinliklerin programı netleşti.

Açılış programı 12 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 17.30’da kortej yürüyüşü ile başlıyor. Valilik önünden Delikliçınar Meydanına kadar bando eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşe protokol üyeleri, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler ve amatör spora gönül verenlerin katılması bekleniyor.  Yürüyüşün sonunda sporcular hazırlanan alanda kısa bir gösteri yapacak.

HER GÜN BİR TURNUVA

Etkinlikler kapsamında hafta boyunca sportif turnuvalar gerçekleşecek. 13 Ekim Salı günü Albayrakta bulunan Spor Toto Spor Kompleksinde Atletizm yarışları yapılacak. 14 Ekim Çarşamba Gümüşlerde bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu Atıcılık Poligonunda Atıcılık turnuvası var. 15 Ekim Perşembe ise amatörlerin adresi Atatürk Stadyumunda bulunan Okçuluk sahası olacak. 17 Ekim Cumartesi ise Gençlik Merkezinde masa tenisi turnuvası yapılacak. Yarışmalar her gün saat 10.00 da başlayacak.

SPORUN EN’LERİ ÖDÜLLERİNİ ALACAK

Amatör sporla dolu dolu geçecek haftanın kapanışı 20 Ekim 2015 Salı günü saat 11.00’da Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda olacak. Programda 2015 yılında Denizli’de spora damga vuran isimler, milli sporcular ve yıl boyunca ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiş sporcular halka tanıtılarak “Sporun En’leri” ödül töreni yapılacak. Ayrıca hafta boyunca yapılan turnuvalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

İBANOĞLU ‘HER ZAMAN AMATÖRLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı 57 federasyona ait faaliyetlerin Denizli’de aktif olarak yapıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, yeni sezon öncesi sporculara ve kulüplere başarılar diledi. İlimizde şu an itibariyle 206 spor kulübünün faal olduğunu ve spora olan ilginin her geçen gün arttığını söyleyen İbanoğlu, her zaman amatör branşların destekçisi olduklarını, milli takımlara giden ve bayrağımızı uluslar arası arenalarda dalgalandıran sporcularımızın bunun karşılığını verdiklerini söyledi.

Başta Büyükşehir Belediye ve ilçe belediyelerinin spora önemli desteklerinin olduğunu söyleyen İbanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesinin ilimize kazandırdığı tesislerde aynı anda binlerce gencin spor yapma imkânı bulduğunu, bu tesislerde ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

AMATÖR SPOR HAFTASI
12-20 EKİM 2015

Tarih

Saat

Yer

Program

12 Ekim 2015 Pazartesi

17.30

Valilik Önü - Çınar

Kortej Yürüyüşü

13 Ekim 2015 Salı

10.00

Spor Toto Spor Kompleksi

Atletizm Yarışları

14 Ekim 2015 Çarşamba

17.00

Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu

Atıcılık Turnuvası

15 Ekim 2015 Perşembe

10.00

Atatürk Stadyumu

Okçuluk Yarışları

17 Ekim 2015 Cumartesi

10.00

Gençlik Merkezi

Masa Tenisi Turnuvası

20 Ekim 2015 Salı

11.00

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu

Kapanış Programı - Ödüller