Okul Sporları faaliyet programı bilindiği üzere Eylül ayında başlayıp Haziran ayına dek devam eden uzun soluklu bir maraton. Denizli’de Okul Sporları yarışmaları 34 ayrı branşta  yapılıyor. Sporun yaygınlaşması ve başarılı sporcuların tespit edilmesinde önemli rol oynayan okul yarışmaları, çocuklara takım olmayı, kazanma ve kaybetmeyi kabullenmeyi öğretiyor.

İLK DÖNEM NASIL GEÇTİ

Eylül ayında başlayan müsabakalar Ocak ayına kadar heyacanlı, çekişmeli ve bir o kadar da dostça karşılaşmalara sahne oldu. Yaklaşık 5 ayı kapsayan ilk dönem okul sporları faaliyetleri 346 okul takımından 4448 sporcunun katılımıyla yapıldı. İlk dönemde İl Birinciliği yarışmalarında Güreş, Halter, Judo, Badminton, Futbol gençler bayan-erkek, Futsal bayan-erkek ve Basketbol yıldız - küçük branşlarında şampiyonlar belli oldu.

İKİNCİ DÖNEM START ALDI

            8 Şubat Pazartesi günü okulların başlamasıyla birlikte okul sporları start verdi. 2. Dönem faaliyetleri arasında devam eden İl Birinciliği yarışmaları, Grup – Yarı Final ve Türkiye Şampiyonaları bulunuyor.

ORYANTRİNG TÜRKİYE FİNALİ DENİZLİ'DE

            Okul Sporları Türkiye Şampiyonalarının müsabaka yerleri belli oldu. 31 Mayıs 2016 tarihinde Oryantring Küçükler – Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Denizli’nin ev sahipliğinde yapılacak.  Ayrıca 2 yarı final ve 7 grup müsabakasına da ilimiz ev sahipliği yapacak.

İlimizde Yapılacak Türkiye Şampiyonası Grupları

Futsal Yıldızlar Grup                         2 - 4 Mart

Badminton Yıldızlar Grup                 28 – 30 Mart

Yüzme Küçükler Grup                      21 – 23 Mart

Voleybol Gençler Grup                     16 – 19 Mart                  

Hentbol Küçükler Grup                     1 – 4 Nisan

Atletizm Küçükler Grup                    16 – 17 Nisan

Basketbol Yıldızlar Yarı Finaller       15 – 18 Şubat

Futbol Yıldızlar Yarı Finaller            7 – 10 Mayıs