Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyon Temsilciliğinin organizasyonunda hafta sonu Denizli’de Halk Oyunları şöleni yaşanacak. Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılacak Geleneksel Dal Halk Oyunları İl Birinciliğinde 14 takım yarışacak.

SOYUÇOK ‘YIL BOYUNCA ÇALIŞTILAR’

Halk Oyunları Federasyonu Denizli Temsilcisi Tevfik Soyuçok, yarışma için hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Yarışmada yer alacak ekiplerin Denizli’nin kültürünü halk oyunlarına yansıtacaklarını ve bunun için yıl boyunca çalıştıklarını söyleyen Soyuçok, bu şöleni izlemeye tüm Denizlilileri davet etti.

 

İBANOĞLU ‘HALK OYUNLARI KÜLTÜR ZENGİNLİĞİMİZİN BİR GÖSTERGESİ’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, halk oyunlarının kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun ne kadar önemli bir zenginliğe sahip olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Halk Oyunlarının örf ve adetlerimizi yöre yöre en güzel şekilde ifade ettiğini söyleyen İbanoğlu, yarışacak tüm takımlara başarılar diledi, herkesi bu şöleni izlemeye davet etti.

13 Şubat Cumartesi günü saat 11.00’da başlayacak yarışmalarda ekipler sırayla sahne alacak. Grupların uyum ve performanslarına göre, halk oyunları milli hakemlerinden oluşan jüri tarafından puanlama yapılacak ve şampiyonlar belli olacak.