Bedensel Engelliler Okçuluk Türkiye Şampiyonası, 17-19 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleşti. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen şampiyonaya, 15'i bayan toplam 41 sporcu katıldı. Şampiyona, kadınlar ve erkeklerde makaralı yay, klasik yay ve W1 (ellerinden engelli olan sporcular) kategorilerinde yapıldı.

PARALİMPİK KOTA TELAFİSİ İÇİN ÇEK CUMHURİYETİ’NE GİDECEKLER

Denizli’den yarışmalara katılan Abdullah Yorulmaz ve Murat Turan iyi bir yarışma çıkardı. Makaralı Yay toplam puanda Abdullah Yorulmaz 2, Murat Turan 3. olurken, madalya atışlarında Murat Turan bronz madalyanın sahibi oldu. Antrenör Nursen Çokak, iki sporcusu içinde başarılı geçen bir şampiyonanın geride kaldığını, artık önlerinde önemli bir milli takım kampı bulunduğunu belirterek, Haziran ayında Çek Cumhuriyeti'nde ki kota telafi yarışmasına kadar performanslarını artıracaklarına inandığını söyledi.

ÜSTÜN “7 KOTANIN EN AZ 4'ÜNE TALİBİZ”

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Nejat Üstün yaptığı açıklamada, “Rio Paralimpik Oyunları için Çek Cumhuriyeti'nde kota telafi yarışması yapılacak. Oraya kadar iki milli takım kampı gerçekleştireceğiz. 7 kotanın en az 4'üne talibiz. Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak 5 sporcumuz var ama biz bunu 8-9 yapmak istiyoruz." diye konuştu.

İBANOĞLU “ONLAR GÜÇLÜ VE AZİMLİ KARAKTERLERİYLE HER ŞEYİ BAŞARABİLİR”     
Denizlili okçuları katıldıkları her yarışmada takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, her iki okçuyu şampiyona da elde ettikleri başarıdan dolayı kutladı. Abdullah Yorulmaz ve Murat Turan’ı güçlü ve azimli karakterleriyle örnek birer kişi olarak tanımlayan İbanoğlu, en büyük arzularının milli formayla onları Rio Olimpiyatlarında görmek olduğunu söyledi.