“Çal İçin Proje Zamanı” adıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunulan ve Teknik Destek Programı kapsamında kabul gören projede Proje Yazma Eğitimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Eğitimlere kamu kurumları, Çal Belediyesi Kent Konseyi, Çal Meslek Yüksekokulu ve Sivil Toplum temsilcilerinden oluşan 25 kişi iştirak etti. Çal Kaymakamı Selami Korkutata’nın da bizzat katılarak destek verdiği eğitimlerde Bakanlıklara ait proje çağrıları ile Ulusal Ajansın öncülük ettiği Erasmus Plus hakkında bilgilendirme yapıldı.

ÇAL’DA İLKLER DEVAM EDİYOR

Çal Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün girişimiyle gerçekleşen Proje Eğitimleri ilçede ilk kez düzenlendi. Özellikle ilçede yaşayan gençlerin; ulusal ve uluslar arası programlar ve projelerden haberdar olması, ilçeyi sosyo-kültürel, ekonomik, sportif ve sosyal alanlarda kalkınmasını sağlayacak projeler hazırlayıp, ilgili destek mercilerine ulaştırması ve ilçe adına kazanımlar sağlanması amaçlandı.

            Çal ilçesi geçtiğimiz günlerde ilçe tarihinde ilk kez bayanların katıldığı sportif organizasyonlarla gündeme gelmişti. İlçede bugünlerde ise masa tenisi turnuvası hazırlıkları sürüyor. Gençlik Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, Çal’a hem gençlik hem de spor yönüyle kazandıracakları çok şey olduğunu belirtip gece gündüz çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.