25 Nisan 2016 Pazartesi günü Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde tüm yurtta 57. Alay Vefa Yürüyüşleri düzenlendi.

Denizli’de ki program sabah namazı ile birlikte başladı. Delikliçınar Yeni Camii’nde kılınan sabah namazının ardından camii çıkışı herkese, 57. Alay’ın son yemeği olan kırık buğday çorbası ikramı yapıldı. Saat 10.00 da Valilik Önünde toplanan öğrenciler, vatandaşlar ve protokol Büyükşehir Belediye önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

57. Alay Vefa Yürüyüşüne Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, KYK Müdürü Alaaddin Aktaş ve çok sayıda daire müdürü katılarak destek verdi.

İBANOĞLU “ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ”

Delikliçınar Meydanında gerçekleşen programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu kısa bir konuşma yaptı. 57. Alay hakkında bilgiler veren İbanoğlu sabah namazının ardından kırık buğday çorbası ikramı ile başlayan programda, gençlerin coşkulu katılımıyla yaptıkları kutlu yürüyüşle şehitlerimizi bir kez daha saygıyla andıklarını söyledi.

‘KINALI HASAN’ DUYGULANDIRDI

Programda Gençlik Merkezi Tıyatro Grubu tarafından ‘Kınalı Hasan’ adlı oyun sahnelendi. Annesi tarafından saçına kına yakılarak askere gönderilen Hasan’ın hikayesi izleyenleri duygulandırdı.

Gençlik Merkezi Müzik Grubunun seslendirdiği ezgiler ve şiirlerle Delikliçınar’da ki program son buldu. Ardından  Asri Mezarlık’ta bulunan Denizli Şehitliğine geçildi ve dualarla şehitler anıldı.