İl Müdürü İbanoğlu mesajında şunları belirtti:

“Milletimizin tüm onur ve asaletiyle şaha kalkışının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 97. Yıldönümüne ulaşmış bulunmaktayız.

Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz” dediği Türk Gençliğine armağan etmiştir. Güçlü Türkiye'nin geleceği gençlerimiz; sağlam bir irade, büyük bir kararlılık ve sarsılmaz bir inançla bu emanetin bekçileridir. Büyük Önder Atatürk’ün 'İşte benim doğum günüm' dediği 19 Mayıs tarihi, bütün gençlerimiz için emanete sahip çıkma şuurunu yenilemenin adıdır.

Güçlü bir Türkiye için bizlerin görevi; okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren, gelişmelere açık, farklılıklara saygılı sağlıklı ve güçlü bir gençlik yetiştirmektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkesi ve milleti için şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum.”

Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimize duyduğumuz güveni bir kez daha hatırlatarak, coşku ve heyecanını yürekten hissettiğimiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, mutlu ve coşkulu bir bayram geçmesini diliyorum.”