11-12 Haziran 2016 tarihlerinde Eskişehir’de Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası gerçekleşti. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen şampiyonaya 24 ilden 30 takım katıldı. Yarışmada Denizli’yi Sarayköy Spor Kulübü temsil etti.

AYAKTA ALKIŞLADILAR

Sarayköy Spor Kulübü yarışmaların ikinci günü düzenlemesiz dalda sahne aldı. Denizli yöresine ait Ağır Tavas Zeybeği, İbram Usta Zeybeği, Gırandağı Zeybeği, ve Gireniz Ören oyunlarını sahneleyen ekip, performanslarıyla Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu'nu başta olmak üzere tüm izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

18 ekibin yarıştığı bu dalda jürinin sonuçları açıklamasıyla dereceye girenler büyük sevinç yaşadı. Denizli’yi temsil eden Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu 89.85 puan alarak Türkiye 3.sü oldu.

GÜNAY “AYNI HEYECANLA BU SERÜVEN SÜRECEK ”

Tecrübeli Antrenör Ömür Günay, elde edilen başarı için ekibini kutlayarak emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Mayıs ayında Sarayköy Atatürk Ortaokulu ile Türkiye Şampiyonu, kulüplerde ise iki sene üst üste Türkiye 3. olduklarını kaydeden Günay, Denizli ve Sarayköy’ü ülke çapında yapılan yarışmalarda en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi. Projelerinin genel adı olan ‘Grangaz 2016’ ile Halk Oyunlarına olan ilgi ve sevgiyi arttırdıklarını kaydeden Günay, önümüzdeki yıllar için aynı heyecanı taşıdıklarını, aralarına katılacak yeni gençlerle bu serüveni sürdürmek istediklerini kaydetti.  

İBANOĞLU “SARAYKÖY, HALK OYUNLARINI ZİRVEYE TAŞIDI”

2015-2016 sezonu Halk Oyunları branşında Sarayköy Atatürk Ortaokulu ve Sarayköy Spor Kulübünün çok önemli başarılara imza attığını söyleyen Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, elde edilen başarıdan dolayı emeği geçenleri kutladı.

Ekip ruhunu sahaya yansıtarak Eskişehir’den madalyayla dönen Sarayköy takımını tebrik eden İbanoğlu,  bu başarının gelmesinde destekleriyle pay sahibi olan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür etti.