Denizli’nin Çameli ilçesi, 26-31 Temmuz tarihlerinde Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonunun faaliyet programında olan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinasyonunda yapılacak yarışmalar 2140m. rakımlı Çameli Yaylacık Dağında gerçekleşecek.

 

RESMİ YARIŞLAR 27 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ      

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası, 26 Temmuz 2016 Salı günü antrenman uçuşları ile başladı. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu İl Temsilcisi İsa Dal, resmi yarışların Çarşamba günü saat 11.00 da başlayacağını, yarışlarla ilgili 90 sporcunun kayıt yaptığını bildirdi. Yarışmaların son günü olan 31 Temmuz Pazar günü ise uçuşlarda dereceye girenler ödüllendirilecek.

ÇAMELİ BİR KEZ DAHA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Çameli Belediyesinin özverili çalışmaları ve yapılan yeni düzenlemelerle Yaylacık Dağı pist alanı, uluslararası standartlara uygun hale getirildi. Ayrıca Yaylacık Dağı pist alanına daha güvenli ulaşım için Orman İşletme Müdürlüğünce alternatif güzergah yol çalışması yapıldığı ve 27 km. olan tırmanış mesafesinin 14 km’ye indiği belirtildi.

İBANOĞLU: ‘ÇAMELİ İLÇEMİZ YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE ÖZDEŞLEŞTİ’

Son yıllarda Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın gayretleriyle Çameli’ye kazandırılan ve Çameli ilçemizle özdeşleşen Yamaç Paraşütü organizasyonlarının bir yenisine daha ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çameli semalarının Türkiye Şampiyonası uçuşlarıyla yeniden renkleneceğini söyledi. Gerek Çameli Yaylacık Dağının uçuş için uygunluğu, gerekse ilçemizin organizasyonu sahiplenmesi ve misafirperverliğinin, buraya gelen konukları çok etkilediğini belirten İbanoğlu, Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesine teşekkür etti.