ASKF Yöneticileri Başkan Feyyaz Ceşen öncülüğünde, Başkanvekili Emin Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri Çağatay Bostancı, Mehmet Emin Ateş ve Ünal Coşkun,  Futbol İl Temsilcisi Musa Coşkun ile İl Hakem Kurulu Danışmanı Mehmet Tuncer ziyarette hazır bulundu.

CEŞEN “AMATÖR SPORUN KALKINMASI ADINA ALINMIŞ ÖNEMLİ BİR KARAR”

Amatör spor kulüpleri adına konuşan Başkan Feyyaz Ceşen, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere Bakanlık ve Spor Genel Müdürlüğü bürokratlarının uğraşları sonucu alınan bu kararın, tüm ülkede amatör sporun kalkınması adına alınmış önemli bir karar olduğunu belirtti. Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile amatör spor camiası olarak yıllardır uyum içinde çalıştıklarını belirten Ceşen, bu yönetmelik öncesinde de Denizli’de tesislerin kulüplerimiz tarafından kullanımında Gençlik Spor’a ödenen herhangi bir ücretin söz konusu olmadığını belirterek İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

İBANOĞLU “DÜZENLEMEYLE BİRLİKTE FARKLI UYGULAMALAR ORTADAN KALKMIŞ OLACAK”

ASKF Yönetim Kurulu ve Denizli Futbol Camiası yöneticilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, amatör spor kulüplerinin gençlerimizin spor yapmasına ve sağlıklı birer birey olmasına yardımcı olduğunu kaydetti.

Yönetmelikte yapılan düzenleme öncesi, amatör kulüplerin antrenman için mevcut saha ve tesisleri belirli bir ücret karşılığında kiraladığını, tesis kullanımından dolayı elektrik, su, personel gibi zorunlu giderlerin tahsili yönünde farklı illerde farklı uygulamaların olduğunu dile getiren İbanoğlu, düzenlemeyle bu durumun netleştiğini ve kulüplerin üzerinde maddi bir yük olmaktan çıktığını söyledi. İbanoğlu, son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın amatör spor kulüplerinin vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili Maliye Bakanlığı ile ciddi bir çalışma halinde olduğunu sözlerine ekledi.

YÖNETMELİK NEYİ İFADE EDİYOR?

Sporcu ve spor kulüplerinin spor tesislerinden ücretsiz olarak faydalanmaları amacıyla 7 Ağustos 2016 tarih ve 29794 sayılı Resmi gazetenin 18. Maddesinde yayınlanarak düzenlenen yeni yönetmelikle, profesyonel futbol ile basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında en üst ligler hariç olmak üzere spor tesislerinin, spor kulüplerinin antrenman ve sportif faaliyetlerine ücretsiz tahsisine imkan sağlandı.

Yapılan düzenleme ile ayrıca, Gençlik ve Spor Tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin izni ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor Faaliyetleri ile kamplarına ücretsiz tahsis edildi. Yapılan değişiklikle şimdiye kadar alınmasında zorluk çekilen ve hesaplanması mümkün olmayan elektrik, su, personel vb. zorunlu giderlerin tahsili yönündeki uygulamaya da son verildi.