Bir uzak doğu sporu olan Muay Thai’de Dünya Şampiyonası heyecanı 24 Ağustos – 01 Eylül 2016 tarihlerinde Tayland’ın Bangkok şehrinde yaşandı. Şampiyonaya Türkiye, 35 sporcu ile katılırken bunlardan ikisi Denizlili sporcular Seher Belge ve Muhammed Furkan Aydın oldu.  

Milli formayı giymenin gururuyla yarışmalara çıkan sporcularıımızdan Seher Belge 14-15 yaş kategorisinde ilk maçında Avustralyalı rakibini yenmeyi başardı. Sonraki turlarda Polonyalı rakibine mağlup olan Belge yarışmayı üçüncü tamamladı. Muhammed Furkan Aydin ise Tayland ve Brezilyalı rakiplerini yendikten sonra Koreli rakibine yenilerek şampiyonayı dördüncü tamamladı.

 

İBANOĞLU “KÜÇÜK YAŞLARINDA ÖNEMLİ BİR TECRÜBE YAŞADILAR”

Yurda dönen ve önceki gün Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret eden sporcular ile Antrenör Fatma Aydın, Tayland’ta yaşadıklarını İbanoğlu ile paylaştı. İlk defa uçak yolculuğu yapıp, spor sayesinde ilk defa yurt dışına çıktıklarını belirten sporcular, Muay Thai sporunun anavatanında yarışma heyecanı yaşadıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Sporcuları konuk eden İbanoğlu, küçük yaşlarında bu tecrübeyi kazanmalarının önemli olduğunu, spor hayatlarına olumlu katkılar yapacağına inandığını belirtti. Genç sporculardan aynı çalışma hırsı ve azmini, okul zamanı derslerinde de göstereceklerine dair söz alan İbanoğlu, konuklarına spor malzemelerinden oluşan çanta hediye etti.