Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, dezavantajlı gençlere yönelik bir süredir yürüttüğü projenin meyvelerini almaya başladı. Esentepe, İlbade, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Anafartalar mahallelerinde 18 yaş üstü lise mezunu 80 genç tespit edilerek özel yetenek sınavlarına hazırlandı. Hasan Güngör Spor Salonu, Karşıyaka Saraçoğlu Futbol Sahası ve Çamlık Ak Vadi’de 5 ay boyunca haftanın 6 günü eğitimler alan gençlerden 22’si Polis Meslek Yüksek Okulu ve Spor Bilimleri Fakülteleri’ni kazandı.

GENÇLERİN HEDEFİ ÜLKEYE FAYDALI İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Gönüllü Beden Eğitimi Öğretmenleri Ayşegül Gök ve Nimet Aktaş gözetiminde sınavlara hazırlanan gençler, elde edilen başarının mutluluğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaştı. 22 gencin yanı sıra, ziyarette Öğretmenler Ayşegül Gök, Nimet Aktaş ve Pamukkale İlçe Müdürü Zafer Akçay hazır bulundu. Makamında gençleri ağırlayan İbanoğlu’na, 5 aylık çalışma sürecinde verdiği destekten dolayı teşekkür eden gençler, bundan sonraki hedeflerinin okullarını bitirip ülkeye faydalı insanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. 

İBANOĞLU “HEDEFİNİZİN PEŞİNDEN SONUNA KADAR GİDİN”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İbanoğlu, bu süreç boyunca azimle çalışan ve nihayetinde bir kısmının üniversiteli olma başarısı gösterdiği akademi hazırlık kurslarına emek veren herkese teşekkür etti. Gençlere zorluklar karşısında dik durmalarını, daima hedefe odaklanmalarını söyleyen İbanoğlu, bu yıl istediği okulu kazanamayan gençlere de seslenerek, aynı azim ve kararlılıkla hedeflerinin peşinden sonuna kadar gitmelerini tavsiye etti.