İspanya’nın Castellon kentinde 17 Eylül Cumartesi günü 38. Avrupa Gençler (U20) Şampiyon Kulüpler Kupası gerçekleşti. 11 ülkenin şampiyon takımlarının katıldığı organizasyonda Türkiye’yi Fenerbahçe Kulübü temsil etti. Son beş sezonda bu kupada beş kez podyumda yer alan sarı-lacivertli kulüp, bir kez daha çifte sevinç yaşadı.

 KADINLARDA ŞAMPİYONLUK GELDİ

Kadınlarda 19 yarışmanın ikisinde Eda Tuğsuz ve Deniz Yaylacı ile birincilik elde eden, sekiz dalda ise yarışmayı ikinci bitiren Fenerbahçe, toplamda 114,5 puanla zirveye çıktı. Yarışmalar sonunda Britanya’dan Blackheath & Bromley Harriers 106 puanla ikinci, Danimarka’dan Sparta ise 102,5 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Erkeklerde ise Fenerbahçe şanssız bir şekilde birincilikten oldu. Dört yarışma kala gerisinde olduğu Britanya ekibi Shaftesbury’yi yakalayan Fenerbahçe, 4×400 yarışında rakibini geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. Ancak beş dakika sonra gelen diskalifiye kararıyla son yarıştan puan alamayan Fenerbahçe, toplamda ikinci sırada kaldı.

ALPEREN FORMUNUN ZİRVESİNDE

Türk Atletizminin gözbebeği Denizlili Yüksek Atlama Milli Sporcusu Alperen Acet, İspanya’da yeni bir zafere daha imza attı. 10 sporcu arasında favori olarak piste gelen Acet, 2.10m atlayışla Avrupa Şampiyonu oldu. Alperen’le birlikte İspanya’ya giden Antrenör Cavit Ceylan, başarılarla dolu güzel bir sezonu Avrupa Şampiyonu olarak tamamladıklarını söyledi. 5 hafta dinleneceklerini ve sonrasında yeni sezon hazırlıklarına başlayacaklarını kaydeden Ceylan, hedeflerinin her geçen gün büyüdüğünü sözlerine ekledi.

İBANOĞLU, ALPEREN’İ KUTLADI

Denizlili Milli Atlet Alperen Acet, elde ettiği başarıyla bir kez daha Denizlilileri gururlandırdı. Son 3 yıldır ulusal ve uluslararası alanda başarıdan başarıya koşan Milli Atlet Alperen Acet’i ilk kutlayan isimlerden biri Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu. Alperen’in katıldığı her şampiyonada tecrübesini artırdığını belirten İbanoğlu, başarılı sporcunun ailesine ve antrenör Cavit Ceylan’a teşekkür etti.