10-16 Ekim 2016 tarihlerinde her gün farklı bir etkinlikle Amatör Spor Haftası kutlandı. Haftaya özel yapılan sportif turnuvalarda amatör spor branşlarına yönelik farkındalık oluşturuldu.

17 Ekim Pazartesi günü Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda haftanın kapanışı Sporun Enleri ödül töreni düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen, TÜFAD Başkanı Bülent Fil, sporcular ve aileleri katıldı.

CEŞEN “DENİZLİ TÜRK SPORUNUN EN ÖNEMLİ KENTLERİNDEN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını ASKF Başkanı Feyyaz Ceşen yaptı. Denizli’nin spor konusunda önemli bir kent olduğunu söyleyen Ceşen, hemen her branşta binlerce lisanslı sporcunun bulunmasının bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Tesis konusunda her geçen gün zenginleşen bir şehir olduklarını ifade eden Ceşen, son dönemde özellikle futbolda şehir merkezinde olduğu kadar birçok ilçede de modern spor tesislerinin yapıldığını kaydetti.

İBANOĞLU “SPOR SEVGİSİ AİLEDEN BAŞLAR”

Konuşmasına şehitleri ve geçen hafta hayatını kaybeden Okçuluk Federasyon İl Temsilcisi Nursen Çokak’ı anarak başlayan Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, amatör spor dallarında ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Spor sevgisinin aileden başladığını belirten ve sağlıklı olmak, daha iyi bir yaşam kalitesine sahip olmak isteyen herkesin mutlaka spor yapmasını tavsiye eden İbanoğlu, özellikle kulüplere, spor ahlakı almış bir nesil yetiştirmeyi gaye edindikleri için teşekkür etti. Ayrıca İbanoğlu, Denizli’de 49 branşta 238 spor kulübünün aktif olduğunu sözlerine ekledi.

CANTÜRK “SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SPOR VAZGEÇİLMEZ”

            Son olarak söz alan Denizi Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Denizli’nin bir spor kenti olduğunu, bunun içinde tüm kurumların birlikte hareket ettiğini belirterek, sporun önemi ve sağlık açısından vazgeçilmez olduğunu dile getirdi. Cantürk, sağlıklı ve güçlü nesiller yetişmesine yönelik amatör spor kulüplerinin önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini söyledi.

Programın sonunda 2016 yılında Denizli’de spora damga vuran isimler, milli sporcular ve yıl boyunca ulusal ve uluslararası organizasyonlarda ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil etmiş sporcular tanıtılarak ödülleri verilecek.