Türkiye’nin dört bir tarafında, okulların kapanmasıyla birlikte Yaz Spor Okulları kapılarını açacak. Her yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çocukların yaz dönemini spor yaparak değerlendirmeleri adına çalışmalar başladı. Bu sene voleyboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 19 sportif branşta yaz okullarında kurslar verilecek.

STANTLARDA KAYITLAR BAŞLADI

Denizli’nin farklı köşelerinde açılan Yaz Spor Okulları tanıtım stantlarında İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından kayıtlar alınmaya başladı. 5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için Çınar Merkez Bankası yanı, Teraspark, Forum Çamlık ve Atatürk Stadyumu önünde ki stantlarda, veliler kurslar hakkında bilgi alabilir ve çocuklarının kayıtlarını yaptırabilir.

ENGELLİLER SPORLA BULUŞACAK

Yaz tatilinde engelli bireylerin spor okullarına katılmalarına yönelikte çalışmalar yapılıyor. Farklı engel gruplarında basketboldan judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Gençlik Spora bağlı uzman antrenörler, engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda eğitim verecek.

İBANOĞLU’NDAN YAZ SPOR OKULLARINA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gençleri yaz spor okulları ve Gençlik Merkezi kurslarına katılmaya davet etti. Denizli’de çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalışmaları sürdüklerini kaydeden İbanoğlu, kurslarda çocukların yeni arkadaşlıklar ve beceriler kazandığını, rekabet içinde paylaşmayı öğrenerek kendilerine olan güveni pekiştirdiklerini söyledi.

Engelli bireylere de çağrıda bulunan İbanoğlu, engel türü ve derecesi ne olursa olsun; hareket etme, egzersiz yapma ve sportif aktivitelere katılmalarının onlar için çok önemli olduğunu kaydetti. 12 ayrı engelli branşında kurs açtıklarını söyleyen İbanoğlu, engelli bireylerin bu kurslarda düzenli spor yapmalarının yaşam motivasyonlarını artıracağını sözlerine ekledi.

İL SPOR MERKEZLERİ KAYIT FORMU İÇİN TIKLAYINIZ