10-19 Haziran tarihlerinde Karadağ’ın Budva şehrinde 23 ülkeden 341 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası sona erdi. 44 sporcuyla yarışmaya katılan Türkiye, şampiyonadan 5'i altın, 3’ü gümüş ve 1’i bronz olmak üzere toplam 9 kupa ve 25 madalya ile döndü.

ALTIN ÇOCUKLARIMIZ DENİZLİ’YE DÖNDÜ

 Şampiyonada Denizlili iki sporcu kürsüye çıkarak madalya sevinci yaşadı. 17 yaş kızlar kategorisinde yarışan Poyraz Dursun şampiyonayı ikinci tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. 11 yaş kızlar kategorisinde ise bir diğer sporcumuz Gülenay Aydın, üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Şampiyonada minikler kategorisinde bir diğer Denizlili sporcu Yiğit Sarp Çallıoğlu da yarıştı. Önceki gün Denizli’ye dönen sporcular satranç ailesi ve yakınları tarafından Çardak Havaalanında karşılandı.

POYRAZ VE GÜLENAY’A FEDERASYONDAN ‘WCM’ UNVANI

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonasında derece elde eden Poyraz Dursun ve Gülenay Aydın, Satranç Federasyonu tarafından özendirme ödülleri prosedürüne göre ‘WCM’ (Woman Candidate Master) Kadın Usta Adayı unvanını almaya hak kazandı. Bu unvanı hak etmek için en az 2100 elo puanı ve önemli turnuvalarda belli başarıları elde etmek gerekiyor.

İBANOĞLU SPORCULARI KUTLADI

Karadağ dönüşü sporcular, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti. Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Ayşegül Akdeniz ve sporcu annelerinin de eşlik ettiği ziyarette Poyraz ve Gülenay, yarışmada yaşadıklarını ve başarının geliş öyküsünü İbanoğlu ile paylaştı. Elde ettikleri başarıdan dolayı sporcuları kutlayan ve Denizli’de satranç ailesinin çok güzel işlere imza attığını belirten İbanoğlu, çocuklarına destek olarak başarıya ulaşmalarını sağlayan ailelere teşekkür etti.

Sporcu anneleri ise, çocuklarının yurt dışı turnuvalarıyla önemli tecrübeler kazandığını, ufuklarının genişlediğini söyledi.