Her yaz döneminde olduğu gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ücretsiz yaz spor okulları ile gençler bu yaz da sporla buluşacak. Spor Genel Müdürlüğü’nün 79. kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2017 tarihinde 81 ilde yaz spor okulları açılışı gerçekleşecek. 

AÇILIŞ RECEP YAZICIOĞLU’NDA

Yaz Okulları kapsamında bu sene basketboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 19 sportif branşta kurslar verilecek. Tüm sporcuların buluşacağı açılış 29 Haziran Perşembe günü saat 10.00 da Gümüşler de bulunan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşecek.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından Yaz Spor Okulları kayıtları şehrin farklı noktalarına kurulan stantlarda yapıldı. 5–18 yaş grubunu kapsayan kurslar için henüz kayıt yaptırmayanlar geç kalmış değil. Yaz okulları kayıtları açılış tarihinden sonra da devam edecek.  

ENGELLİLER UNUTULMADI

Yaz tatilinde engelli bireylerinde spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek. Spor Genel Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlere katılan antrenörler, engelli bireylere yönelik açılacak kurslarda eğitim vermeye hazır hale geldiler.

YÜZME ÖĞRENMEK İSTEYENLER ATATÜRK YÜZME HAVUZUNA KOŞTU

Yaz döneminin en çok ilgi gören branşı yüzmede kurslar başladı. Her yıl binlerce gencin yüzme deneyimi yaşadığı Atatürk Yüzme Havuzunda, üç dönem halinde verilecek kurslarda ilk dönemi kapsayan 12 Haziran-14 Temmuz tarihleri kontenjanları doldu. Olimpik standartlara sahip açık ve kapalı havuzlar ile çırpınma havuzundan oluşan komplekste, ikinci dönem 17 Temmuz – 11 Ağustos tarihlerinde, üçüncü ve son dönem kurslar ise 14 Ağustos–25 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

İBANOĞLU’NDAN YAZ OKULLARINA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, gençleri yaz spor okulları ve Gençlik Merkezi aktivitelerine katılmaya davet etti. Denizli’de çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen İbanoğlu, kurslarda çocukların yeni arkadaşlıklar ve beceriler kazandığını, rekabet içinde paylaşmayı öğrenerek özgüvenlerini pekiştirdiğini söyledi. 12 ayrı engelli branşında kurslar açtıklarını kaydeden İbanoğlu, sportif aktivitelere katılmalarının önemine değinerek engelli bireyleri yaz spor okullarına davet etti.