Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, iki senedir devam eden proje ile Denizli’nin farklı bölgelerinde imkanı kısıtlı yüzlerce gence ulaştı. POMEM, POEM, Özel Harekat, Astsubaylık ve BESYO gibi yetenek gerektiren alanlarda, gençlere gönüllü antrenörler eşliğinde çalışmalar yaptırıldı.

22 GENÇ ÜNİVERSİTE SIRALARINDA

Geçen dönem Esentepe, İlbade, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe ve Anafartalar mahallelerinde 18 yaş üstü lise mezunu 80 genç tespit edilerek özel yetenek sınavlarına yönlendirildi. Bu gençlerle 5 ay süren hazırlık kursları sonucunda 22 genç hayallerine ulaşarak üniversiteli olmuştu. Şimdi o gençler okullarında ilk yıllarını geride bırakıp mesleğe başlayacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

29 GENÇ POLİS OKULLARINI KAZANDI

Yeni dönemde projeyi sürdüren Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, yaz kış demeden çalışmalarına devam ediyor. Hasan Güngör Spor Salonu, Karşıyaka Saraçoğlu Futbol Sahası ve Çamlık Ak Vadi’de 135 kursiyerle 4 gönüllü antrenör eşliğinde çalışmalar sürüyor. Sınavlara katılan adayların şu ana kadar açıklanan sonuçlarına göre, 135 kursiyerin %90’ı spor testini geçmeyi başardı. Aralarından 21 genç Polis Okullarına, 8 genç ise Özel Harekat kadrolarına girmeye hak kazandı.

GENÇLERİN HEDEFİ ÜLKEYE FAYDALI İNSANLAR YETİŞTİRMEK

Gönüllü Beden Eğitimi Öğretmenleri Ayşegül Gök, Nimet Aktaş, Murat Çavdar ve Antrenör Hüseyin Kaplan gözetiminde hazırlandıkları sınavları kazanan gençler, elde edilen başarının mutluluğunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ile paylaştı. Gençlerin yanı sıra ziyarette antrenörler ve Pamukkale Gençlik Spor İlçe Müdürü Zafer Akçay hazır bulundu. Makamında gençleri ağırlayan İbanoğlu’na, çalışma sürecinde verdiği destekten dolayı teşekkür eden gençler, bundan sonraki hedeflerinin okullarını bitirip vatana, millete faydalı bireyler olmak olduğunu söyledi.

İBANOĞLU “HEDEFİNİZİN PEŞİNDEN SONUNA KADAR GİDİN”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İbanoğlu, bu süreç boyunca azimle çalışan ve nihayetinde bir kısmının sınavları kazanma başarısı gösterdiği akademi hazırlık kurslarında emeği geçenlere teşekkür etti. Gençlere zorluklar karşısında dik durmalarını, daima hedefe odaklanmalarını söyleyen İbanoğlu, bu yıl istediği okulu kazanamayan gençlere de seslenerek, aynı azim ve kararlılıkla hedeflerinin peşinden sonuna kadar gitmelerini tavsiye etti.