Denizli’nin Yenişehir mahallesindeki Namazgah Camii’deki Kuran Kursları’nda spor eğitimi de alan çocuklara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz temalı tişört ve şapkalar dağıtıldı. Hediyeleri alan minikler görülmeye değer bir mutluluk yaşadı. Namazgah Camii’de düzenlenen etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Merkezefendi İlçe Müftüsü Gencal Şenyayla, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Zafer Akçay, Namazgah Camii İmamı Güngör Akar, Kuran Kursu öğrencileri ve aileler katıldı.

Kuran kurslarında spor eğitimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında veriliyor. Protokole göre sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle gençlerin beden ve ruh sağlıklarının yanında manevi gelişimlerini de desteklemek amaçlanıyor.

MEHMET AŞIK: “15 TEMMUZ’U İYİ İDRAK ETMELİYİZ”

Malzeme dağıtım töreninde söz alan İl Müftüsü Mehmet Aşık, bu topraklarda yaşamak için bu vatanı korumamız gerektiğini belirterek, özellikle yeni neslin 15 Temmuz’u iyi idrak etmemiz gerektiğini söyledi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’i örnek alınmasının da önemine değinen Aşık: “İyi, ahlaklı ve dürüst bir insan olmalıyız.” dedi. Kuran kursu öğrencilerine spor faaliyetleri yaptıran Cami İmamı’nı da tebrik eden Aşık, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne de bu anlamlı günü yaşattırdıkları için teşekkür etti.

İBANOĞLU: “İNANÇLI VE SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞMELİ”

İyi bir insan yetişmesi için inançlı ve sağlıklı nesillerin önemine değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu Cami İmamı Güngör Akar’a teşekkür ederek: “Çocuklarımız hem dinimizi öğreniyorlar hem de spor yapıyorlar.” dedi. İbanoğlu, vatanımızın ve milletimizin geleceğinin gençlere ve çocuklara emanet olduğunu söyleyerek çocukları tebrik etti.

GÜNGÖR AKAR: “SPORTİF FAALİYETLERİ DESTEKLİYORUZ”

Çocukların iyi bir dini eğitim almalarının yanında sportif faaliyetleri de önemsediklerini belirten Camii İmamı Güngör, bundan sonra da çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması için üzerlerine düşen görevi sürdüreceklerini belirtti.