Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu sene üçüncüsünü düzenlediği “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’ başladı. Gençlerin tarih bilinci kazanması amacıyla düzenlenen yarışmaya 11-29 yaş grubundaki herkes başvurabiliyor.

“Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında 100 bin Mektup” sloganıyla hayata geçirilen “Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması” kapsamında gençler, bir kez daha ecdada seslenebilme imkanı bulacak. Milli ve manevi duyguları canlı tutmayı amaçlayan etkinliğin bir parçası olmak isteyen gençler, mektuplarını 27 Mart 2015 tarihine kadar Gençlik ve Spor Bakanlığının internet adresine ulaştırabilecek.

Çanakkale Zaferi ile Sarıkamış Harekatı konu başlıkları altında düzenlenecek yarışmanın başvuru formu ile yarışmaya ilişkin gerekli bilgiler http://www.gsb.gov.tr adresinde yer alıyor.

11–14 / 15–18 / 19–29 yaş grubu olmak üzere 3 farklı kategoride yapılacak yarışmada dereceye girenler ödüllendirilecek. Birinciye ultrabook ve Bakanlık Kitap seti, ikinciye dizüstü bilgisayar ve Bakanlık kitap seti, üçüncüye ise akıllı telefon ve Bakanlık kitap seti dereceye girenlere verilecek.

Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacak. Yarışmanın sonuçları www.gsb.gov.tr adresinden değerlendirmelerin ardından duyurulacak.

Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen yarışmada 60 bin mektup yazılmış ve dereceye giren gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmişti.