Atatürk Yüzme Havuzunda yüzme kurslarına devam eden çocuklar ağız ve diş taramasından geçti.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörleri; sporcuların sportif başarılarının yanı sıra onların sağlıklı, bilinçli ve eğitimli bireyler olarak yetişmeleri için ellerinden geleni yapıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yüzme kursuna devam eden sporculara yönelik Diş Hekimi Öznur Özten Arpacı tarafından gönüllü olarak ağız ve diş sağlığı kontrolleri yapıldı.

Küçük gibi görünen, önlem alınmazsa vücutta birçok hastalığa neden olabilen ağız ve diş sorunları için uzmanlar tarafından yılda en az iki kere diş hekimine muayene olunması öneriliyor. Sporcuları taramadan geçiren Diş Hekimi Öznur Özten Arpacı; ağız ve diş sağlığının bireylerin bilhassa sporcuların yaşantısında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Diş ve dişeti hastalıklarının vücuttaki diğer organları olumsuz etkilediğine dikkat çeken Arpacı; hastalıkların önlenmesi adına düzenli muayenenin önemli olduğunu belirtti.

Sporcularının hem performansları hem de sağlığıyla yakından ilgilenen yüzme antrenörleri Abdurrahman Aksoy ve Melek İpekçi, yüzme branşına gönül verenler için ağız ve diş sağlığının önemini bildiklerini söyledi. Diş Hekimi Öznur Özten Arpacı’ya gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden antrenörler; sporcuların ağız ve diş taramasının yanı sıra bu konu hakkında verilen eğitimle bilinçlendiklerini belirtti.