Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinin 92. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Atatürk Yol Koşusu” büyük bir katılımla koşuldu. İşte ayrıntılar…   

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çetin mücadeleler ve eşsiz kahramanlıklarla kazanılan bağımsızlığımızın gururunu ve neşesini halkımızla paylaşmak için 04 Şubat 1921 tarihinde Denizli’ye teşrif etmişti. Bu ziyaretin 92. yıldönümü anısına 04 Şubat Cumartesi günü Atletizm Federasyonu ile Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda Atatürk Yol Koşusu düzenlendi. Denizli o gün olduğu gibi 92 yıl sonra yine aynı tarihte Ata’sına vefasını gösterdi.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN İLGİ BÜYÜKTÜ

Ata’mızın Denizli’ye ilk ayak bastığı Denizli Tren Garından start alarak 15 Temmuz Delikliçınar Meydanında son bulan Atatürk Yol Koşusuna soğuk havaya rağmen ilgi büyüktü. Şehrin dört bir köşesinden gelen her yaştan 150 sporcunun yarıştığı koşuya otizmli bireyler de katıldı. Geleneksel hale gelen organizasyon sonrasında düzenlenen ödül töreni ile ipi göğüsleyen sporculara madalyalarını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve diğer protokol üyeleri takdim etti.