Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 19-27 Mart 2018 tarihlerinde düzenlediği Okul Sporları Bocce İl Birinciliği yarışmaları 197 takım ve 548 sporcunun katılımıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sporlar Kompleksi’nde gerçekleşiyor. Kızlarda ve erkeklerde küçük, yıldız ve gençler kategorisinde düzenlenen turnuva 8 gün boyunca devam edecek.

BOCCE’YE YOĞUN İLGİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Spor Toto Spor Kompleksi içinde bulunan Geleneksel Spor Oyunları sahasında ilk kez düzenlenen Bocce turnuvasına katılım beklenenden çok daha yüksek oldu. Son yıllarda Bocce branşında yükselen bir ivme yakalayan Denizli’de önceki yıllarda elde edilen başarılarda parmak ısırtıyor.

ŞAMPİYONLUKLARA DENİZLİ DAMGASI

Açılış seremonisine katılıp sporcuların heyecanına ortak olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli’nin Boccede son yıllarda önemli başarılar yakaladığını, bunda da en büyük payın Beden Eğitimi öğretmenlerinde olduğunu söyledi. Bocce turnuvası için spor tesisinin hazırlanmasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür eden İbanoğlu, yarışma öncesi sporculara başarılar diledi.

2016-2017 Sezonunda Denizli takımlarından Mollaahmetler Ortaokulu Yıldız Kız ve Küçük Erkeklerde, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ise Küçük Kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmuştu.