İstanbul’da 15-18 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen milli takım seçme yarışmalarına katılan PAÜ Mensupları Spor Kulübü sporcusu Baturap Ünlü, gösterdiği performansla göz doldurdu. Denizlili yüzücü 400m bireysel ve karışık stil ile 200m serbest ve karışıkta şampiyon oldu.

ŞAMPİYON YÜZÜCÜ REKORLARA DOYMUYOR

Aralık ayında düzenlenen Turkcell Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonası'nda 400m serbest stil genç erkeklerde Türkiye rekoru kıran Baturalp, bu kez İstanbul’daki milli takım seçmelerinde 400m bireyselde 4.30.11’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

BATURALP OLİMPİYAT ADAY KADROSUNDA

Milli takım seçmelerindeki performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Baturalp, Akdeniz Oyunları ve 2020 Tokyo Olimpiyatları aday havuzuna seçilmeyi başardı. Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası’na da katılacak olan Baturalp, 16 yaşında yıldızlar kategorisinde olmasına rağmen gençlerde yarışacak.

FEDERASYONDAN ÖZEL DESTEK

Milli yüzücüye bir iyi haber de Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan geldi. Baturalp’in başarısına kayıtsız kalmayan federasyon yönetimi Denizlili sporcuyu destekleme kararı aldı. Buna göre federasyon Baturalp’e iki tane yurt dışı özel yarışma için ücretsiz kamp desteği sağlayacak. Milli yüzücü Avrupa Şampiyonası öncesi son sınavını Slovenya’da düzenlenecek özel turnuvada verecek.

İBANOĞLU BATURALP’İ KUTLADI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Yüzmede yeni Türkiye rekorunun sahibi Baturalp’i arayarak kutladı. Milli sporcunun ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inandığını belirten İbanoğlu, olimpiyat yolunda aynı kararlılık ve azimle çalışmasını istedi.