Spor Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez 2012 yılında gerçekleştirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında Denizli Gençlik Merkezinde Hemsball etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Hemsball gönüllüleri hem Hemsball oynadı hem de eğlendi.

“Hayatınız Spor Olsun” sloganıyla yola çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüğü, 7’den 70’ halkın bilinçli spor yapması için bu kez Hemsball branşını tanıttı. Hemsball öğrenmek isteyen herkes için Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri 18.30-20.00 saatleri arasında Denizli Gençlik Merkezi’nde ücretsiz eğitimlerin verileceği açıklandı.

HEMSBALL’U TANIYALIM

7’den  70’e herkesin rahatlıkla oynayabildiği Hemsball sporunun birçok faydası bulunuyor. Bireyleri odaklanma, konsantrasyon ve zihinsel koordinasyonu gibi konularda gelişimlerini destekleyen Hemsball; obezite, stres, hareketsiz yaşam gibi şehir yaşamında sıklıkla raslanılan unsurlara karşı da önem arz ediyor. Çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklar ve bilgisayar bağımlılığından uzak kalması için de önemli bir etken.