Türk sporunda geleceğin yıldızları ve şampiyonları artık ilkokulda keşfediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklığı ile gerçekleştirilen projede tüm yurtta ilkokul 3. Sınıf öğrencileri taramadan geçiriliyor.  

BİLİMSEL VERİLER KULLANILIYOR

Denizli’de 8 Mayıs tarihinde Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleriyle başlayan yetenek taraması çalışmaları ilçelere taşındı. 8 farklı istasyonda boy-kilo, esneklik, oturma yüksekliği ve kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, el kavrama kuvveti, geriye sağlık topu atma, çabukluk-çeviklik ve 20 mt sürat koşusu gibi alanlarda yetenekleri test edilen çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydediliyor. Antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan 20 kişilik bir ekiple sürdürülen çalışmalar il merkezinin ardından Sarayköy, Buldan, Tavas, Acıpayam ve Çivril’de sırayla gerçekleşti. Haziran ayında son bulacak taramalar diğer ilçelerde devam edecek.

“SPOR ALTYAPISI SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE YÜKSELECEK”

Proje ile ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, sportif yetenek taramasının her yıl daha da genişletilerek devamlı hale getirileceğini, projeyle yetenekli çocukların erken yaşta keşfedilip Türk Sporuna kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. İller ve ilçelerde oluşturulacak spor eğitim merkezlerinde yetenekli çocukların spor eğitimine alınacağını kaydeden İbanoğlu, ülkemizin spor altyapısının sağlam temeller üzerinde yükseleceğine inandığını sözlerine ekledi.