71. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası Bulgaristan’ın Stara Zagora kentinde 21-22 Temmuz tarihlerinde 18 ülkenin katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonada Türkiye 5 altın, 6 gümüş, 8 bronz olmak üzere toplam 19 madalya kazandı.

ALPEREN KARİYERİNİN ZİRVESİNDE

20 yaşındaki Denizlili milli atlet Alperen Acet şampiyonada zorlanmadan altın madalyaya ulaşmayı başardı. 2.24m ile en yakın rakibinin önünde altın madalyaya uzanan Alperen Acet, 40 yıl aradan sonra yüksek atlamada ülkemize Balkan Şampiyonluğunu getiren isim oldu. En son 1978 yılında 2.20m ile Ekrem Özdamar ülkemize altın madalyayı getirmişti.

SIRADA AVRUPA ŞAMPİYONASI VAR

Kariyerinin zirvesini yaşayan milli sporcu Alperen Acet, Balkan Şampiyonluğunun ardından gözünü Avrupa Şampiyonasına çevirdi. 7-12 Ağustos tarihlerinde Berlin’de yapılacak Atletizm Avrupa Şampiyonası öncesi rakiplerine gözdağı veren Acet, ayağının tozuyla çalışmalarına başladı.

ANTRENÖR CEYLAN “BÜYÜK HEDEFLER KOYDUK, İNANÇLIYIZ” 

Başarılı sporcunun antrenörü Cavit Ceylan, Alperen’le birlikte kendilerine büyük hedefler koyduklarını, Büyükler Türkiye Rekoru ile başladıkları sezonda, ardından Balkan Şampiyonluğuna ulaştıklarını, şimdi önlerinde Avrupa Şampiyonası olduğunu söyledi. Ceylan, Avrupa’da zor bir yarışın kendilerini beklediğini, hedeflerinin kürsüde yer almak olduğunu söyledi.

İBANOĞLU “BİR KEZ DAHA GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”

Atletizmde Alperen Acet’in Balkan Şampiyonluğu haberi sonrası ilk kutlayanlardan biri de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu oldu. Alperen’in azimli ve disiplinli çalışmalarıyla başarıyı sonuna kadar hakettiğini söyleyen İbanoğlu, bir kez daha göğsümüzü kabartan Alperen Acet ve başarıda pay sahibi Antrenör Ceylan’a teşekkür etti.