Tarihte beyaz hüzün olarak bilinen Sarıkamış Harekatı’nın 104. yıldönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimiz, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de anıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”, protokol üyelerinin yanı sıra halkın geniş katılımı ile gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, kurum temsilcileri, gaziler, Gençlik Merkezi öğrencileri, izci grupları, sporcular ile vatandaşlar katıldı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Sarıkamış’ta şehit düşen Kahraman Mehmetçikler anısına yapılan anma yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı önünden başladı. Katılımcıların ellerinde Türk Bayraklarıyla “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganlarıyla gerçekleştirdiği yürüyüş, Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’nda son buldu. Daha sonra geçilen anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, şiir dinletisi ve dualar yapıldı.

İBANOĞLU “SARIKAMIŞ, KARLARA KELEBEKLER GİBİ DÜŞEN DELİKANLILARIN HİKAYESİDİR”

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Sarıkamış’ta Mehmetçiğin engin vatan sevgisi ve üstün vazife anlayışıyla destanlaştığını, kanları donarak şehit olmuş on binlerce yiğidi bugün hep birlikte bir kez daha andıklarını söyledi. “Sarıkamış, karlara kelebekler gibi düşen delikanlıların hikâyesidir” diyen İbanoğlu, Gençliğin Şühedanın izinde olduğunu ve tüm şehitlere minnet ve şükran duyduklarını söyledi.

Gençlik Merkezi üyesi Yasin Kaplan’ın okuduğu Cenk Marşı’nın ardından Kuranı Kerim tilaveti ve dualarla program tamamlandı.