Her yıl 15–19 Mayıs tarihleri arasında ülkemizin tüm yerleşim birimlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası için Denizli’de geri sayım başladı. Denizli Valiliği koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize edeceği Gençlik Haftası, 15 Mayıs Çarşamba sabahı Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayacak. Haftanın ilk gününde milli sporcular ve gençlerden oluşacak bir grup, Valilik, Büyükşehir Belediye ve Tugay Komutanlığına ziyaretlerde bulunacak. Aynı gün 17.30’da Milli Mücadele ve Gençlik Yürüyüşü gerçekleşecek.  

100. YILA ÖZEL ETKİNLİKLER

Hafta boyunca Denizli’nin dört bir tarafında gerçekleşecek etkinlikler arasında bisiklet ve motosiklet turu, Honaz Dağı Zirve Yürüyüşü, 100. Yıl Kupası satranç, badminton, bocce, masa tenisi ve okçuluk turnuvaları, tiyatro, söyleşi, panel, 19 Mayıs - Milli Mücadele ve Atatürk konulu resim sergileri, step aerobik gösterileri gibi farklı gün ve saatlerde etkinlikler gerçekleşecek.

19 MAYIS’TA GAZİ BULVARI ZEYBEKLERLE DOLACAK

19 Mayıs Pazar günü, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Valilik Atatürk Anıtı önünde 09.30’da çelenk sunumu ile başlayacak. Ardından bando eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar protokol ve vatandaşların eşlik edeceği kortej yürüyüşü yapılacak. Programın devamında Denizli tarihinde bir ilk yaşanacak. 1919 genç, milli mücadelenin 100. Yıldönümünü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde toplu bir şekilde zeybek oynayarak kutlayacak. Aynı günün akşamında Açıkhava Tiyatrosunda Halk Oyunları gösterileri, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesinden başlayarak fener alayı, Merkezefendi Kültür Merkezinde ise Gençlik Konseri yapılacak.

1919 FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Gençlik Haftasının ilk günü olan 15 Mayıs Çarşamba günü 13.00-15.00 saatleri arasında Kale Mahallesinde Denizli ASKF temsilciliğinin öncülüğünde fidan dikimi yapılacak. Milli Mücadelenin 100. Yılında gençler, 1919 fidanı toprakla buluşturacak.

GENÇLİK BANDOSUNDAN ŞEHİR İÇİ TUR

Program doğrultusunda öğrencilerden oluşacak bando, Çamlık’tan hareketle şehir içi tur yaparak 100. yıla dikkat çekecek. 18 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde Gençlik Merkezi önünden başlayarak Atatürk’ü Anma ve Gençlik Koşusu gerçekleşecek. Aynı gün Forum AVM’de resim sergisi ve Çok Sesli 100. Yıl korosu sahne alacak.

ÇİVRİL’DE BİSİKLET TURU, BABADAĞ’DA FENER ALAYI

Gençlik haftasında ilçelerde de yoğun faaliyetler var. Honaz’da okçuluk yarışmaları, Kale’de resim sergisi, Çivril’de bisiklet turu, Çal’da Ahmet İzzet Efendi Gençlik Yürüyüşü, Sarayköy’de halk oyunları, Tavas’ta bilek güreşi, Babadağ’da fener alayı, Çameli’de yamaç paraşütü, Acıpayam’da ise gençlik konseri dikkat çeken etkinlikler arasında yer alıyor.

İBANOĞLU ‘İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DOĞUM GÜNÜNE HAZIRIZ’

Gençlik Haftasının hem Atatürk'ü anma, hem gençlik, hem de spor yönü ile il ve ilçe merkezlerinde coşkulu bir şekilde kutlanacağını söyleyen Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, istiklal mücadelemizin 100. doğum gününe hazır olduklarını söyledi. İbanoğlu hafta boyunca yapılacak etkinliklerde, gençlerin bayram coşkusuna tüm Denizlililerin ortak olmasını diledi.