19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nun çelenk sunumu ile başladı. Ardından bando eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleşti.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda ki törene Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgök Ök, CHP Milletvekilleri Haşim Teoman Sancar, Kaza Arslan, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

100. YILA YAKIŞAN KUTLAMA

Gençler kutlamalara ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve flamalar ile katıldı. Kutlama etkinlikleri protokol üyelerinin startını vermesi ile başladı. Ardından etkinlik günün anlam ve önemi adına lise öğrencisi Çağatay Özdem’in yaptığı konuşma ile devam etti. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ’19 Mayıs’ için gerçekleştirdiği şiir yarışmasına ‘Kan Beyaz’ isimli şiiri ile katılan ve Türkiye birincisi olan Doğukan Özgül Akça’nın okuduğu şiir ile devam etti.

“ATATÜRK BAYRAMI MERKEZEFENDİ VE AHMET HULUSİ EFENDİLER’İN TORUNLARINA ARMAĞAN ETTİ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 19 Mayıs’ın, Türk milleti ve gençlik için önemine vurgu yaptı. Gençlerin vatan sevgisiyle, öz güveni yüksek, ahlaklı yetişmeleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini ifade eden İbanoğlu, “19 Mayıs milletimizin istiklal mücadelesinin doğuş günüdür. 19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşi Kurtuluş Savaşı ile elden ele gönülden gönüle dolaşmıştır. Denizli’de kutlamalar kapsamında yüzüncü yıl onuruna 100 etkinlik gerçekleştirdik. Bu bayram gençlerindir. Bu bayram Mustafa Kemal Atatürk tarafından Merkezefendi ve Ahmet Hulusi Efendiler’in torunlarına armağan edilmiştir. Ülkemiz Atatürk’ün gösterdiği hedeflere gençlerimizin öncülüğünde hızla yürümeye devam etmektedir” diye konuştu.

SPOR DALLARI KOREGRAFİSİ

Etkinlikte gerçekleştirilen spor müsabakaları ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Kutlamalar kapsamında ‘sportif faaliyetler’ adı altında güreş, judo, karate, jimnastik, halter, voleybol, hentbol, okçuluk gibi sporların tanıtıldığı gösteri gerçekleştirildi. Koregrafi şeklinde geçen etkinlik katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Spor faaliyetleri etkinliğe öğrenciler ve protokol üyelerinin marşlar eşliğinde Türk bayraklarını dalgalandırmaları ile son buldu.

GAZİ BULVARINDA 1919 GENÇ ZEYBEK OYNADI

Programın devamında Denizli tarihinde bir ilk yaşandı. 1919 genç, milli mücadelenin 100. Yıldönümünü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde toplu bir şekilde zeybek oynayarak kutladı.

HALK OYUNLARIYLA FİNAL

Aynı günün akşamında Açıkhava Tiyatrosunda Halk Oyunları gösterileri gerçekleşti. İlde faal olan 10 kulüp, performanslarını Açıkhava tiyatrosuna gelen vatandaşlara gösterdi. Aynı akşam şehrin farklı noktalarında da etkinlikler devam etti. Mustafa Kaynak Anadolu Lisesinden başlayan fener alayı, Merkezefendi Kültür Merkezinde ise Gençlik Konseri yapıldı.