Denizli’nin güzel ilçesi Buldan’da Yaz Spor Okulları kapsamında, çocuklar ilçe spor salonunu dolduruyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün açtığı kurslara katılan 83 minik sporcu, haftanın üç günü verilen kurslarda spor ve eğlenceyi bir arada yaşıyor. Sabah saatlerinde camilerde açılan yaz kuran kurslarına giden çocuklar, arta kalan zamanlarında Antrenör Celal Pehlivan eşliğinde basketbol, voleybol, masa tenisi, güreş ve eğitsel oyunlar ile yeni beceriler kazanıyor.

İlçe genelinde spora olan ilgiden memnun olduğunu söyleyen Antrenör Celal Pehlivan; gelişme çağındaki çocukların gelişimi açısından spor yapmanın çok önemli olduğunu belirtti. “İlçemizde ikamet eden ailelerin spora olan ilgisi geçen yıl olduğu gibi bu senede bizleri çok sevindirdi. Salonumuza gelen çocuklarımız fazla enerjilerini spor yaparak atıyor, takım sporlarıyla paylaşımcı ve dayanışma içinde olmayı öğreniyor. Çocuklarımız spor yaparak hem kötü alışkanlıklardan uzak duruyor, hem de sağlıklı bir gençlik yaşıyor.” dedi.  

Yaz Spor Okullarının çocukların gelişimlerine büyük faydalar sağladığını söyleyen sporcu velileri, kurs olduğu günler çocukların severek ve isteyerek spora gittiğini belirtti. Antrenörlerin spor sevgisini aşılamış olmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyen veliler, Yaz Spor Okulları için emeği geçen herkese teşekkür etti.