Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan atlı cirit il birinciliği müsabakaları 19-20 Temmuz tarihlerinde yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi Geleneksel Spor Oyunları sahasında yapılan atlı cirit müsabakaları, Ramazan ayında olmamız ve sıcak hava dolayısıyla iftar sonrası 21.30 da başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen yarışmalara 3 kulüp katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan atlı cirit heyecanına Denizlililerin ilgisi de yoğun oldu. Tribünleri dolduran sporseverler gece geç saatlere kadar süren yarışmaları heyecanla takip etti.

İlk gün Denizli Atlı Cirit Spor Kulübü ile Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan mücadele 34-33 Horoz Atlı Cirit Spor Kulübünün üstünlüğü ile sona erdi. Pazar akşamı yapılan final maçında ise ilk günün galibi Horoz Atlı Cirit Spor Kulübü ile Yeni Güney Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Sahadan üstün bir oyunla 105-29 galip ayrılan Yeni Güney Atlı Spor Kulübü, İl Birincisi olarak Denizli’yi Türkiye Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI OSMAN ZOLAN VERDİ

 Kazananın kaybedeni alkışladığı dostluk havasında geçen yarışmaları Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Şubaşıoğlu, ASKF İl Başkanı Feyyaz Ceşen, Ak Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu birlikte takip etti. Son düdüğün ardından sahaya inen protokol üyeleri, sporcuları tek tek kutladı. İl Birincisi olan Yeni Güney Atlı Spor Kulübüne şampiyonluk kupasını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. Tüm sporculara ve müsabakalarda görev alan hakemlere madalya ve katılım belgesi takdim edildi.

İBANOĞLU: “TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNA ADAYIZ”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında Denizli’ye kazandırılan Spor Toto Spor Kompleksinin çok yönlü mükemmel bir tesis olduğunu cirit yarışmaları ile bir kez daha gördüklerini söyledi. Başkan Osman Zolan’ın, Denizli’yi amatör sporların başkenti yapma hedefini dile getiren İbanoğlu; Geleneksel Ata Sporumuz Atlı Cirit Türkiye Şampiyonasını Denizli’ye kazandırmak istediklerini söyledi.  

Uluslararası standartlara sahip tesiste her biri 3 bin kişi kapasiteli 2 tane tribün, cirit yarışmalarının oynanacağı atlı spor oyunları bölümü ile atlar ve binicilerin çalışabilmesi için manej denilen özel saha yer alıyor.