Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 29 Ağustos tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü,  Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan çocuk ve gençler arasında “Floor Körling” turnuvası düzenledi. Denizli Ceza İnfaz Kurumu’ndaki gençlerin kişisel gelişimleri ve sosyal uyumlarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik 12-18 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik yapıldı.

PROTOKOL ÇOCUKLARI TOPLUMA KAZANDIRMAYI AMAÇLIYOR

Projeyi değerlendiren Çal Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe, yapılan protokolün ceza ve infaz kurumlarındaki çocuk, genç, kadın ve diğer tutuklu ve hükümlülere yönelik olduğunu hatırlatarak düzenlenen Körling turnuvasıyla özellikle suça itilmiş çocukları toplumdan ayrıştırmadan bir nebze de olsa bu atmosferden uzaklaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ CEZA VE İNFAZ KURUMLARINDA KÖRLİNG OYNANDI

Türkiye’de 2016 yılından itibaren federasyon olarak resmileşen Körling sporu Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumlarında ilk olarak Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bulunan tutuklu çocuk ve gençlerle buluştu.