Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yaptığı yazılı açıklamada ‘’ Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan COVID-19 salgınında bugüne kadar 130 bini aşkın vaka görülmüş, 5 bine yakın insan hayatını kaybetmiştir. Yüksek bulaşıcılığı ve aşısının ya da özel ilacının henüz geliştirilmemiş olması nedeniyle hastalık, insan sağlığına yönelik önemli bir tehdit olarak kabul edilmektedir.

            Sağlık Bakanlığı bünyesinde erken dönemde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda alınan sıkı tedbirlerle hastalığın ülkemize gelişi önemli ölçüde engellenebilmiştir. Bu durumun sürdürülebilir olmasını sağlamak ve virüsün yurt dışından ülkemize  gelme ihtimalini en aza indirmek adına mezkur Kurulun önerileriyle yeni tedbirlerin hayata geçirilmesine devam edilmektedir.

            Bu bağlamda, Bakanlığımızca yürütülmekte olan faaliyetlere iştirak eden idareci, çalıştırıcı, sporcu ve diğer görevlilerin olası virüs tehdidinden etkilenmemesi adına Bakanlığımızca düzenlenen spor müsabakaları ve projelerinin ertelenmesine karar verilmiştir.

            Söz konusu karar doğrultusunda, il müdürlüklerimizin marifetleriyle yürütülmekte olan Okul Sporları, Analig, Türkiye Sportif Yetenek Taraması, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Evinin Sultanları, Sokaklar Bizim gibi projeler ve yerel faaliyetler ile spor federasyonlarımızın faaliyet takviminde yer alan üst ligler haricindeki yerel-mahalli düzeydeki tüm spor müsabakaları Nisan ayı sonuna kadar durdurulmuştur.

            Bu doğrultuda, spor federasyonlarımızın üst liglerinde yer alan faaliyetler seyircisiz devam edecek olup diğer spor müsabakalarının ve projelerin bugün itibariyle durdurulmasına ilişkin gerekli tedbirleri almaları ve an itibariyle devam eden faaliyetlere katılan kafilelerin ve diğer görevlilerin her hangi bir aksaklığa mahal vermeden, il müdürlüklerimiz ve federasyonlarımızca iş ve işlemlerinin sonuçlandırılarak ikametgahlarına dönmelerinin sağlanması gerekmektedir.‘’ denilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.