Avrupa Okçuluk Şampiyonası Ermenistan'ın Echmiadzin kentinde yapıldı. 22-26 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan şampiyonaya 39 ülkeden 272 sporcu katılırken, Türkiye 12 sporcu ile şampiyonada yer aldı.

Denizlili Milli Okçu Ahmet Bacak’ın da yer aldığı Makaralı Yay A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasında tarih yazdı. Ahmet Bacak, Evren Çağıran ve Demir Elmaağaçlı’dan oluşan milli takım, sıralamada 16 takım arasından 7. sırada çıktı. İlk olarak İsviçre’yi saf dışı bırakan millilerimiz, çeyrek finalde geçen senenin Dünya Şampiyonu Danimarka ile karşılaştı. Favori olarak gözüken Danimarka’yı zor geçen maçın ardından 233-230 luk skorla geçen A Milli Okçularımız, şampiyonada tüm dikkatleri üzerine çekti.

Yarı Finalde İtalya’nın karşısına son Dünya Şampiyonunu yenmenin özgüveniyle çıkan okçularımız, sahadan 234-229 skorla galip ayrılarak finale kaldı. Bu final, A Milli takımlar seviyesinde Türkiye açısından bir ilk olarak tarihe geçti. 25 Temmuz Cuma günü TSİ 10.00 da Hollanda ile final maçına çıkan millilerimiz, çok istemesine rağmen Avrupa Şampiyonluğunu 230-227 lik skorla kıl payı kaçırdı ve Avrupa 2. si olarak gümüş madalya kazandı. Bu sonucun ardından Türkiye, tarihinde ilk kez Makaralı Yay Takımıyla A Milli seviyesinde Avrupa 2.liğine ulaşmış oldu.

MİLLİ OKÇUYA DURMAK YOK

Denizlili Milli Sporcumuz Ahmet Bacak, ferdi sıralama atışları sonunda 700 puan alarak 67 sporcu arasından sıralamayı 10. bitirdi. Şampiyona dönüşü bayram tatilini Denizli’de geçirecek milli sporcumuz, ayağının tozuyla başka bir yarışma için yola çıkacak. 30 Temmuz’da Antalya’da milli takım kampına katılacak Ahmet Bacak, 4 Ağustos’ta Dünya Kupası son etap yarışmaları için Polonya’ya hareket edecek.

İBANOĞLU KUTLADI, MORAL VERDİ

Avrupa Okçuluk Şampiyonasında millilerimizin yarışmaları hakkında gelen bilgileri an be an takip eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; yarışmaların ardından milli okçuyu arayıp elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti. Finalde kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan milli sporcuya moral veren İbanoğlu; elde ettikleri başarının gurur verici olduğunu, Türkiye’nin gururu olmak için çıktıkları bu yolda övgüyü sonuna kadar hak ettiklerini söyledi

Haberimiz yayına hazırlandığı saatlerde yapılan ödül töreniyle sporcular kupa ve madalyalarını aldı.