Atletizm Federasyonunun faaliyet programında yer alan Masterlar Türkiye Şampiyonası ve Federasyon Deneme Yarışları 02 – 03 Ağustos tarihlerinde İzmir Atatürk Stadı Atletizm Pistinde yapıldı.

21-31 Ağustos 2014 tarihlerinde İzmir’de yapılacak olan Avrupa Veteranlar Şampiyonası öncesi son ciddi sınav olan Veteranlar Türkiye Şampiyonasına 150 sporcu katıldı. Denizli’yi Büyükşehir Belediyespor’dan Çetin Çağatay temsil etti.

            Veteran Atlet Çetin Çağatay ilk gün 400 m. yarışında 1.05.59 derecesi ile Türkiye Birincisi oldu. Baştan sona yarışı önde götüren başarılı atlet altın madalyanın sahibi oldu. 400 m.de Türkiye Rekoruna çok yaklaşan 57 yaşındaki sporcu, ikinci günde 800 metre koştu. Bu yarışta 2.34.67 ile Türkiye 2.si olarak formunu koruduğunu gösteren Veteran Atlet,  yaklaşan Avrupa Şampiyonasına hazır olduğunu, şampiyonada ülkemize altın madalya kazandırmak istediğini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İzmir’de gerçekleşen Masterlar Türkiye Şampiyonasında 400 m. de Birinci olan Çetin Çağatay’ı kutladı. İbanoğlu; başarılı atletin 21-31 Ağustos 2014 tarihlerinde İzmir’de yapılacak Avrupa Veteranlar Şampiyonasında da başarılı olacağına inandığını belirtti.