Gençlere yönelik, kişisel ve sosyal gelişim destekleyici projelerini aralıksız sürdüren Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülkeler arası değişimlerle gençlere farklı kültürleri tanıma imkanı sunuyor. Bu kapsamda Türkiye ile Güney Kore Cumhuriyeti arasında gerçekleştirilen Gençlik Değişimi Programı ile Güney Koreli gençler 16 Eylül’de Türkiye’ye geldi. İstanbul’dan programa başlayan gençler ülkemizin tarihi ve turistik mekanlarına ziyaretler gerçekleştiriyor.

Programları dahilinde Cuma akşamı G.Kore Gençlik Heyeti Denizli’ye geldi. Geç saatlerde bir gece konaklayacakları Dedeman otele gelen G.Koreli gençleri, Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu karşıladı ve Denizli hakkında kısa bilgiler verdi. Konuşmasında ayrıca iki ülke arasındaki dostluğa vurgu yapan İl Müdürü İbanoğlu, Türkiye’den sekiz bin km. uzakta olmasına karşın, Güney Kore’nin Türk halkının en çok sempati duyduğu ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

G.Kore Gençlik Bakanlığı Kafile Başkanı Ko Evisoo ise konuşmasında "1950 Kore Savaşında, bağımsızlığımız için yanımızda olan Türkiye ile tarihi bir dostluğumuz var. Gençlerimiz arasında yapılan değişim programları iki ülke insanının birbirlerini daha iyi tanımalarını, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında kültürleri hakkında bilgi almalarını sağlıyor. Geç saatte bizi karşılayan ve nazik ev sahipliğinden dolayı İl Müdürü İbanoğlu’na teşekkür ederim" dedi.

Programın sonunda Güney Koreli gençlere, evlerine döndüklerinde Denizli'yi hatırlatacak, Denizli’yi tanıtan hediyeler verildi.  Cumartesi günü şehir merkezi ve Pamukkale’yi gezen kafile akşam saatlerinde ilimizden ayrıldı. Güney Koreli gençler 25 Eylül'e kadar ülkemizi gezmeye devam edecek.