Denizli, son yıllarda adeta yamaç paraşütünün aranılan merkezi oldu. İki senedir Çameli Yaylacık Dağında gerçekleştirilen Ön Dünya Kupası elemelerinin ardından, 2015 Yamaç Paraşütü Ön Dünya Kupası organizasyonunda ilçeye kazandırılması ve önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Kupası Süper Finallerinin Pamukkale, Bozdağ ve Çameli’de yapılacak olması yamaç paraşütünde Denizli’yi dünyanın merkezine koydu.

            2014 yılı içinde 5 farklı ülkede düzenlenen ön elemelerin ardından, uluslararası federasyon tarafından coğrafi koşullar ve uçuş kombinasyonları dikkate alınarak Denizli’ye alınan Dünya Kupası Süper Finali 24 Eylül- 5 Ekim 2014 tarihlerinde ilimizde gerçekleşecek. Yarışmaya 30 ülkeden ön elemelerde başarılı olan 125 sporcu katılıyor.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılacak yarışlar 24 Eylül Çarşamba günü Pamukkale’de resmi deneme uçuşlarıyla başlayacak. Organizasyonda yaklaşık 40 kişi görev alacak. Dünyanın en iyi yamaç paraşütçülerinin katılacağı finallerde Dünya ve Avrupa Şampiyonu Çek Pilot Petra Slivova, İtalyan Pilot Nicole Fedele, Dünya Kupası Şampiyonu İspanyol Pilot Felix Rodriguez Fernandez öne çıkan isimler arasında gösteriliyor.

Yeni bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanan Denizli’de, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Pamukkale’de ki pist alanında sporcu ve seyirciler için genel ihtiyaçlar tedarik ediliyor. Sporcuları ve resmi görevlileri taşıyacak ulaşım ve toplama araçları, Acil durum ve Arama Kurtarma ekipleri, her türlü teknik, emniyet ve sağlık tedbirleri için Denizli Valiliği tarafından ilgili kurumlar görevlendirildi. 12 gün sürecek yarışmalarda, uçuşlar farklı günlerde Pamukkale Çökelez, Çameli Yaylacık ve Nikfer Bozdağ’dan gerçekleşecek.