Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ Programında, 2022 yılında destek gören Greenbike  Projesinde eğitim faaliyetlerine start verildi. Türkiye’den Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yazılan ve Hollanda ile Portekiz paydaşlarıyla Avrupa Birliği onayına sunulan Greenbike Projesi desteğe layık bulunarak 60.000 Euro hibe almıştı.

SAĞLIKLI BİR ÇEVRE İÇİN BİSİKLET

Proje kapsamında Hollanda ile Portekiz’den gelen proje paydaşları Ekim 2022’de Denizli’de ağırlanırken, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirlikleri ele alınmıştı. Sağlıklı bir çevre için bisiklet kullanımının teşvik edilmesini içeren etkinlikler kapsamında ilk olarak kurum bünyesine kazandırılan 30 adet profesyonel bisiklet ile gençlere sürüş eğitimleri verilecek.

ERYİĞİT “DOĞAYA ve ÇEVREYE SAYGIYI BİSİKLETLE YAŞAYACAĞIZ”

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Diyetisyen olarak çalışan ve aynı zamanda Greenbike Projesinin Koordinatörü olan Hilal Eryiğit projeyle ilgili detayları paylaştı. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ projelerinin çok özel projeler olduğunu ve Denizli olarak bu konuda şanslı olduklarını ifade eden Eryiğit, bisiklet kullanmanın insan sağlığına ve doğaya olan faydalarını proje sayesinde yüzlerce gençle birlikte yaşayacaklarını söyledi. Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörleri ile gençlere temel sürüş ve ileri sürüş bisiklet eğitimlerinin olacağını söyleyen Eryiğit, etkinliklerle de doğaya çıkacaklarını, oryantiring, define avı, ağaç dikimi gibi faaliyetlerle doğaya ve çevreye duyarlı çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

İLMAN’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Projenin lansmanında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, greenbike projesinin insan hayatında olması gereken temel unsurlardan temiz çevre, sağlıklı yaşam, bisiklet ve doğa gibi birçok unsuru içeriğinde barındırdığını söyledi. Projenin ülkemize ve Denizli’ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İlman, programın sonunda gençlere hediye takdim etti. Yıl boyunca sürecek proje kapsamında Hollanda ve Portekiz’e seyahat gerçekleştirilip, proje paydaşları ile bisiklet kullanımına dikkat çekileceği belirtildi.