Sporun tabana yaygınlaştırılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda ilki geçtiğimiz yıl başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi projesi yeniden oluşturuluyor. 81 ilde 8 Grup halinde belirlenen Anadolu Yıldızlar Ligi kısa adıyla ANALİG’te atletizm, basketbol, badminton, masa tenisi, taekwondo, jimnastik, hentbol, voleybol, judo, karate ve yüzme branşları yer alıyor.

İl Tertip Kurulunun her branş için il karmalarını oluşturması ile başlayacak süreç, grup maçları ve finallerle 2015 yılı Nisan ayına kadar devam edecek. ANALİG yarışmalarına 2001-2002-2003 doğumlu sporcular kulüp, ferdi veya okul lisansları ile katılabilecek.

KARATE BÖLGESEL MAÇLARI DENİZLİ’DE

Anadolu Yıldızlar Ligi bölge maçlarına ev sahipliği yapacak iller belli olmaya başladı. 27-28 Aralık 2014 tarihlerinde başlayacak karate maçları Denizli’de yapılacak. Hasan Güngör Spor Salonunda yapılması planlanan karate maçlarına yaklaşık 200 sporcunun katılması bekleniyor.

JUDO BÖLGESEL HEYECANI DENİZLİ’DEYDİ

Geçen sezon ki organizasyonda, Judo Anadolu Yıldızlar Ligi Ege Grubu maçlarına Denizli ev sahipliği yapmıştı. 21-23 Şubat 2014 tarihlerinde yapılan organizasyonda 7 ilden 104 sporcu ilimizde mücadele etti. Analig’te Türkiye çapında yapılan maçlara ise Denizli’den 184 sporcu, 40 idareci ve antrenör katıldı.

İBANOĞLU: “ANALİG İLE TÜRK SPORUNDA YETENEK KEŞFİ YAPILIYOR”

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Anadolu Yıldızlar Liginin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturulması için planlandığını kaydetti. Geçtiğimiz yıl Analig’e Denizli’den 10 branşta 184 sporcunun katıldığını söyleyen İbanoğlu, Türkiye’nin yıldız adaylarını buluşturan bu organizasyonun, yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve genç sporcuların daha çok maç tecrübesi kazanması adına önemli olduğunu belirtti.