19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk olarak sabah saatlerinde Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çelengini İl Müdürü Ahmet İbanoğlu sporcular eşliğinde sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Valilik önünden Delikliçınar Meydanına kortej yürüyüşü gerçekleşti.

 

Çınar Meydanında düzenlenen kutlamalara Vali Vekili Ekrem Büyükata, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özer, Adalet Komisyon Başkanı Halil Uçar, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Özgür, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

İL MÜDÜRÜ İBANOĞLU  “19 MAYIS İSTİKLAL MÜCADELEMİZİN DOĞUM GÜNÜDÜR”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yaptığı açılış konuşmasında, 19 Mayıs 1919 tarihi için ‘İstiklal mücadelemizin doğum günü’ ifadesini kullandı. 19 Mayıs’ta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’da attığı ilk adımın Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu söyleyen İbanoğlu; konuşmasında sık sık gençlere vurgu yaptı. Okuyan, düşünen, sorgulayan, sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir nesil için çalıştıklarını söyleyen İl Müdürü İbanoğlu, yaklaşan yaz döneminde doğa ve deniz kampları, kültür sanat kursları ve geziler ile yaz spor okullarına katılmaya gençleri davet etti.

 Yapılan açılış konuşmasının ardından Denizli Gençlik Merkezinden Rümeysa Altıntaş ve Mustafa Enes Kır günün anlamıyla ilgili şiir okudu. Etkinlikler çerçevesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporculara ödülleri verildi.

 

Denizli Gençlik Merkezi Halk Dansları Topluluğu gösterisinin ardından Denizli Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Yarışmasında dereceye giren Hüseyin Kırlar ve Gülnaz Ona'nın türkü sunumları dinlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri, eskrim, karate, tekwando judo, güreş, cimnastik ve badminton takımlarının gösterilerini sunmaları ile sona erdi.

 

GENÇLİK ŞÖLENİ 20 MAYIS AKŞAMI AÇIK HAVA TİYATROSUNDA

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında 20 Mayıs 2015 Çarşamba akşamı gençlerin performanslarını sergileyeceği Gençlik Şöleni yapılacak. Açık Hava Tiyatrosunda 20.30 da başlayacak etkinliğe tüm Denizlililer davet edildi.