Türkiye Halter Federasyonu tarafından 20-23 Ağustos 2015 tarihlerinde Eğirdir ilçesinde “Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası” yapıldı. Şampiyonaya bayanlarda 6, erkeklerde 7 siklette toplam 349 sporcu katıldı. Denizli’den yarışmalarda Antrenör Ferhat Coşkun eşliğinde 3 sporcu yer aldı. Yarışmaları Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar’da takip etti.

MEHMET AVCIL TÜRKİYE REKORU KIRDI

Türk Halterinin gelecek vaat eden isimlerinden 15 yaşındaki Denizlili sporcu Mehmet Avcıl şampiyonada silkme Türkiye Rekoru kırdı. Avcıl koparmada 95 kg kaldırırken, silkmede ise ilk hakkında 115 kg kaldırdı.  İkinci hakkında 121 kg için podyuma gelen sporcu bu hakkında başarılı olamadı. Üçüncü ve son hakkında yine 121 kg. da rekor için podyuma gelen Avcıl, bu kez ağırlığı kaldırmayı başardı ve 120 kg. olan silkme Türkiye Rekorunu kırarak yeni rekorun sahibi oldu.

HALİT CAN BAŞKAYA BRONZDA KALDI

Sporcularımız arasında 56 kg da podyuma çıkan 2013 yılı Türkiye Şampiyonu Halit Can Başkaya, koparmada 86, silkmede 109 kg kaldırarak bronz madalyanın sahibi oldu. 94 kg da sahne alan Yasin Çınlar ise koparmada 115 kg silkmede 142 kg ile Türkiye 4. oldu.

İBANOĞLU TELEFONLA KUTLADI

Halterde elde edilen başarının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Antrenör Ferhat Coşkun’u arayarak kutladı. Genç haltercilerin elde ettikleri derecelerle çalışmalarının karşılığını aldığını söyleyen İbanoğlu, sporculara olan desteklerinin süreceğini belirterek Milli forma ile 2020 Olimpiyat kadrosunda genç haltercilerimizi görmek istediğini ifade etti.  

ANTRENÖR COŞKUN MİLLİ TAKIM KAMPINDA

Sporcuları ile Eğirdir’de önemli bir başarı elde eden Halter Antrenörü Ferhat Coşkun ise ayağının tozuyla Ankara’da toplanacak Büyük Bayanlar milli takım kampına katıldı. Milli takımlar antrenörlüğü görevini sürdüren Coşkun, Kasım ayında ABD’de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası öncesi kampta sporcuları hazırlayacak.