2-4 Ekim ve 10-11 Ekim 2015 tarihlerinde Teraspark Akademi Salonunda Satranç 1. Kademe  Antrenörlük kursu açıldı. Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilciliği görevine atanan çiçeği burnunda isim Ayşegül Akdeniz tarafından organize edilen kursa 23 antrenör adayı katıldı. Eğitimciler Ali Özen,  Ömer Gökçe ve Kemal  Boztekin tarafından verilen kurslarda, satrançta yetenek, satranç psikolojisi, sporcu sağlığı ve beslenmesi,  satrançta öğrenme ve öğretme yöntemleri, satranç oyun kuralları  strateji ve unsurları gibi konularda bilgi verdiler.

YENİ SEZONDA GÖREV ALACAKLAR

Eğitimlerin ardından kursiyerler sınava tabi tutuldu. Kursiyerlerler arasında satranç sevdalısı görme engelli antrenör adayı Pınar Göcen’de yer aldı. Türkçe Öğretmeni olan Göcen, sınavı kazanması halinde Denizli’de ilk görme engelli satranç antrenörü olacak ve yeni sezonda görme engellilere bilgilerini aktarma şansı bulacak.

SATRANÇTA 9637 LİSANSLI SPORCU VAR

Yıl boyunca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen satranç yarışmalarına Denizli’de yoğun ilgi oluyor. Spor Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Denizli’de 9637 lisanslı satranç sporcusu bulunduğu bilgisi verildi. 1. Kademe Antrenörlük kursunda başarılı olacak antrenör adayları 2015-2016 sezonunda görev almaya başlayacak.