Okul Sporlarında sezonun son yarışmalarından biri olan Dart Türkiye Finalleri, 31 Mayıs – 01 Haziran 2016 tarihlerinde Isparta’da yapıldı. Denizli’yi yıldızlar kategorisinde finale kadar taşıma başarısı gösteren iki okul Sevil Kaynak Ortaokulu ve Musa Hatice Çelikkol Ortaokulu temsil etti.

SEVİL KAYNAK TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Yıldız Kızlar dalında yarışan Sevil Kaynak Ortaokulu büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Şampiyonu oldu. Diğer temsilcimiz Musa Hatice Çelikkol Ortaokulu Yıldız Erkek takımı ise Türkiye ikincisi oldu.

            Başarılı sporcularla birlikte Beden Eğitimi Öğretmenleri Özkan Yalnız, Recep Zelen, Sevil Kaynak Okul Müdürü Türkay Kılcı ve Bocce-Bowling-Dart Federasyon Temsilcisi Abdulkadir Sarıyer, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu’nu ziyaret etti.

DARTTA HEDEF BÜYÜDÜ

Okul Sporları Dart branşına il çapında 130 okulun katılım göstermesi ve iki okuldan gelen Türkiye dereceleri önümüzdeki sezonlar için bu branşta hedef büyüttü. Temsilci Sarıyer, dartta milli takımlara sporcu kazandırmak istediklerini kaydetti.

Sevil Kaynak Okul Müdürü Türkay Kılcı, öğrencilerinin akademik başarısının yanında sportif başarılarında gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Müdür Kılcı, okul idaresi olarak sporun her dalına olan desteklerini sürdüreceklerini söyledi.  

İBANOĞLU KUTLADI

Sporcular ve idarecilerin duygu ve düşüncelerini alan Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, kazanılan başarıdan dolayı konuklarını kutladı. Öğrenciler, spor sayesinde hem eğlendiklerini, hem de farklı yerler görme şansı bulduklarını söylerken, İbanoğlu, gençlere yaz döneminde gençlik kamplarına katılmaları yönünde tavsiyede bulundu.