Okulların tatile girmesiyle birlikte Denizli’nin farklı farklı noktalarında yaz okulları heyecanı yaşanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde voleyboldan karateye, eskrimden tekvandoya kadar 19 sportif branşta ve tiyatrodan gitara, ebrudan kemana kadar birçok sosyal branşta ücretsiz kurslar Denizlili gençleri bekliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörleri tarafından kayıtları süren kurslara çocukların ve velilerin yoğun ilgisi devam ediyor. 

RESMİ AÇILIŞ 29 HAZİRAN’DA

5–18 yaş grubunu kapsayan kurslarda en çok ilgiyi bu sene yine yüzme branşı görüyor. Start verilen kurslarda çocuklar, bunaltıcı sıcaklardan uzakta Atatürk Yüzme Havuzu’nun kapalı ve açık olimpik havuzlarında serinleyip yüzme öğreniyor. Yaz Spor Okullarının açılış programı her yıl olduğu gibi bu sene de 29 Haziran’da olacak.

ENGELLİLER SPORLA BULUŞACAK

Yaz tatilinde engelli bireylerin spor okullarına katılmalarına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu yaz sezonu farklı engel gruplarında tenisten judoya, okçuluktan atletizme kadar 12 ayrı branşta kurslar verilecek.

İBANOĞLU’NDAN YAZ OKULLARINA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, uzun yaz tatilinde gençleri yaz spor okulları ve Gençlik Merkezi kurslarına katılmaya davet etti. Denizli’de çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için çalışmalar yaptıklarını kaydeden İbanoğlu, kurslarda çocukların yeni arkadaşlıklar ve beceriler kazandığını, paylaşmayı öğrenerek kendilerine olan güveni pekiştirdiklerini söyledi.

Engelli bireylere de çağrıda bulunan İbanoğlu, engel türü ve derecesi ne olursa olsun; hareket etme, egzersiz yapma ve sportif aktivitelere katılmalarının onlar için çok önemli olduğunu kaydetti. 12 ayrı engelli branşında kurs açtıklarını söyleyen İbanoğlu, engelli bireylerin bu kurslarda düzenli spor yapmalarının yaşam motivasyonlarını artıracağını söyleyerek kurslara davette bulundu.